• Tasuta transport alates 60 eurost

Kastoorõli ehk riitsinusõli 200 ml

5,20 €

Kastoorõli ehk riitsinusõli on üks populaarsemaid kosmeetikas kasutatavaid õlisid. Kasutamine: seebid, juuksehooldustooted, kreemid,  massaažiõlid.

 

INCI: Ricinus Communis (Castor) Oil

Kastoorõli on üks populaarsemaid kosmeetikas kasutatavaid õlisid. Valmistatud taimest, mida nimetatakse riitsinuseks.

Kastoorõli saadakse riitsinustaime seemnetest külmpressimise teel ja seejärel rafineeritakse. Riitsinustaime on Egiptuses kasvatatud juba üle 6000 aasta. Tänapäeval on peamisteks kasvatatavateks riikideks Keenia, India, Brasiilia ja Hiina, Tai, Filipiinid ja Pakistan. Riitsinuspuu peaaegu kreeka pähkli suurused viljad sisaldavad 40–55% õli, mis on peaaegu värvitu või kergelt kollakas. Sellel on väga nõrk iseloomulik lõhn ja maitse. Kastoorõli on mitmekülgne. Sellistes juuksehooldustoodetes nagu šampoon ja palsam annab see juustele elastsuse ja sära; seda peetakse kasvu edendavaks. Nahahooldustoodetes stimuleerib õli kollageeni tootmist ja väikesed kortsud kaovad. Nahk muutub elastseks, siledaks ja pehmeks.

Päritolumaa Hispaania.

 

 

Sarnased tooted